[Press Release] Budapest

Press Contact: Kinga Papp Reka 20-9912396
Budapest – Press Conference for International Day to End Violence Against Sex Workers
Budapest, Hungary | Szexmunkások ellen elkövetett erőszak visszaszorításának világnapja – Day to End Violence Against Sex Workers
Website [Weboldal]:https://www.facebook.com/events/464662467046018/

Esemény dátuma [Event Date]: csütörtök, december 17at 11:00

A rendezvény helyszíne [Event Location]: Nagyar Nők Szövetsége 1062 Budapest, Andrássy út 124

(English Below) A törvény ad lehetőséget arra, hogy a rendőrség zaklassa a szexmunkásokat. Számos olyan esetet tart számon a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete, amikor hatósági személy bántalmazza, megalázza vagy félretájékoztatja a hozzá forduló vagy a hatókörébe került szexmunkást, illetve visszautasítja a segítségkérést. Ezekből, és az összes regisztrált, szexmunkások sérelmére elkövetett erőszakesetből készített Erőszaktérképet jövő csütörtökön, december 17-én mutatjuk be. December 17-e a szexmunkások elleni erőszak visszaszorításának világnapja. Ebből az alkalomból sajtótájékoztatót tart a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete (SZEXE), ahol megszólal dr. Makó Klaudia, az SZEXE jogsegély szolgálatának jogásza, Földi Ágnes, a SZEXE elnöke, és több szexmunkás ügyfelük. Bemutatják az Erőszaktérképet, a jelenlegi szabályozás hibáit és a jellemző visszaéléseket, és a SZEXE legújabb kisfilmjét a hatósági erőszakról. Ezt követően kerekasztal beszélgetést tartunk a hatósági erőszaknak hasonlóan kiszolgáltatott csoportok érdekképviselőivel. A beszélgetés kiindulópontja, hogy az utóbbi években újra felerősödött a szegénység által érintett csoportok kriminalizálása: ilyen csoportok a szexmunkások mellett például a hajléktalan emberek, a drogfogyasztók.

A megszólalók között lesz:
Sárosi Péter, a TASZ drogprogramjának vezetője, Kováts Virág, az Alternatíva Alapítvány munkatársa, Sárközi Gábor, a Roma Sajtóközpont munkatársa, illetve a SZEXE egyik szexmunkás ügyfele.

A sajtó munkatársait szeretettel várjuk tehát december 17-én 11 órára az Andrássy út 124.-ben, a Magyar Nőszövetség székházában. Sajtókapcsolat: Papp Réka Kinga 20-9912396

The law allows for police harassment of sex workers. Frequently, when sex worker organizations report public officials abusing, humiliating, or lying to sex workers, these reports are rejected or ignored. On December 17th, we are giving a press conference and releasing new mapping project by Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete (SZEXE), organizing a speakers’ panel, and also screening a short film.

Among the speakers will be: ** Sárosi Peter, the leader of TASZ drug program, **Flower Kovats, an associate of the Alternatives Foundation, **Gabor Sarkozi, the Roma Press Centre staff member and **one of the sexy sex worker clients. The event is opened to the public and press is welcomed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.